Кафе Галао

Кафе Галао

Кафе Галао

Хубавото на кафето, освен вкуса и ободряващото му действие, е че то е интернационална напитка и където и по света да отидем, можем да се насладим по различни и все традиционни начини на приготвянето му.

Как пият кафето в Португалия?

Ако сме в Португалия, то можем да опитаме така нареченото Галао или по-малкия му вариант Гало. Кафе Галао е гореща напитка направена чрез добавяне на мляко разбито на пяна към кафе еспресо. 

Кафе Галао то…

Прилича много на кафе латте, но за приготвянето му задължително се използва кафе, което е смес от двата сорта – Арабика и Робуста. Другата разлика е, че млякото първо се загрява и след това се разпенва. Как да приготвим кафето Галао, което пият в Португалия?

Необходими продукти за кафе Галао

  1. 1 Кафе еспресо
  2. 180 мл. прясно мляко
  3. Подсладител – захар, мед или по ваш вкус.
Начин на приготвяне кафе Галао

Пригответе едно еспресо. Сипете млякото в подходящ съд и го загрейте на средно слаб огън, като често разбърквате. Чак след като млякото се загрее го разпенете, за да получите пухкава пяна. Смесете с кафето във висока чаша и ако желаете го подсладете.

Кафе Меа де лент

Кафе Галао се състои от приблизително една четвърт еспресо и три четвърти мляко на пяна. Приготвено със същите съставки и по същия метод, но в съотношение 1:1 получаваме така нареченото Гало или Меа де лент /половината мляко/. То се сервира също във висока, но по-малка по обем чаша.

кафе капсули, кафе фози, мляно кафе, чай

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Стандарти и видове кафе капсули
Кафе новини
Coffee Master

Стандарти и видове кафе капсули

Кафе капсулите са удобна и лесна за приготвяне алтернатива на традиционното приготвяне на кафе. Те са опаковани в индивидуални капсули, които се поставят в кафемашина, която след това ги перфорира и излива гореща вода през кафето.

ПОВЕЧЕ »
10 интересни факта за еспресото
Кафе новини
Coffee Master

10 интересни факта за еспресото

Еспресото е един от най-популярните видове кафе в света. То е концентрирана, плътна и богата на вкус напитка, която се приготвя с гореща вода под налягане през смляно кафе.

10 интересни факта за еспресото, които може би не знаете:

ПОВЕЧЕ »

Свързани продукти

ПРОМОЦИИ НА КАФЕТА