Кафе дозите

Кафе дозите

Кафе дозите, определяне на количество

Независимо дали приготвяте еспресо, кафе в джезве или френска преса, определянето на правилното количество кафе на зърна, което да използвате, е първата стъпка към приготвянето на вкусна чаша кафе. Използването на правилниата доза кафе може да направи огромна разлика във вкусовия профил.  Така че се уверете, че измервате точно вашето кафе. 

Дози за стандартно кафе

Традиционно кафе се прави най-добре в съотношение 1 грам кафе на всеки 15-18 грама вода. Лекото регулиране на това съотношение ви позволява да създадете неутрален, леко ядков вкус или по-смел, по-интензивен вкус, така че експериментирайте, за да намерите предпочитания вкус. Колкото по-малка е вашата доза, толкова по-кратко е времето за варене и по-слаб е вкусът, докато по-големите дози с по-дълго време за варене ще доведат до по-интензивна чаша. 

Кафе дози, какво трабва да знаем

Има някои неща, които трябва да се вземат предвид, като ниво на изпичане и размер на смилане, но най-важният компонент за приготвянето на отлична чаша кафе е просто разбирането на основите на правилното дозиране. Кафето е приятно изживяване и въпреки че няма „перфектен“ начин да измерите дозата си, разбирането на правилното съотношение, което да използвате, ще ви даде представа за наличните вкусови профили.

 Кафе дози предимства

Кафе дозите са удобен и рентабилен начин да се насладите на вкусна чаша кафе. Те са лесни за използване, не изискват смилане или измерване и се предлагат в различни вкусове. Кафените дози също са чудесен начин за намаляване на отпадъците, тъй като са направени от рециклируеми материали. Почти навсякъде могат да се използват, когато пътувате  не е нужно да носите кафемашина с Вас.

И…

Освен това дозите за кафе често са по-достъпни от закупуването на предварително смляно кафе, което ги прави чудесен избор за тези с ограничен бюджет. С всички тези предимства не е чудно защо дозите за кафе стават все по-популярни.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Стандарти и видове кафе капсули
Кафе новини
Coffee Master

Стандарти и видове кафе капсули

Кафе капсулите са удобна и лесна за приготвяне алтернатива на традиционното приготвяне на кафе. Те са опаковани в индивидуални капсули, които се поставят в кафемашина, която след това ги перфорира и излива гореща вода през кафето.

ПОВЕЧЕ »
10 интересни факта за еспресото
Кафе новини
Coffee Master

10 интересни факта за еспресото

Еспресото е един от най-популярните видове кафе в света. То е концентрирана, плътна и богата на вкус напитка, която се приготвя с гореща вода под налягане през смляно кафе.

10 интересни факта за еспресото, които може би не знаете:

ПОВЕЧЕ »

Свързани продукти

ПРОМОЦИИ НА КАФЕТА