Най-популярните кафе капсули

Най-популярните кафе капсули

Най-популярните кафе капсули в България

Кафе капсулите са удобен и лесен начин за приготвяне на кафе. Те са предварително дозирани и опаковани, което ги прави лесни за съхранение и използване. Кафе капсулите се предлагат в широка гама от вкусове и аромати, така че всеки може да намери нещо по свой вкус.

Най-популярните кафе капсули в България са тези на Nespresso. Компанията е лидер на пазара на капсулно кафе в страната и предлага широка гама от капсули с различни вкусове и аромати.

Най-популярните Nespresso капсули са:

 • Espresso Original: Тази класическа капсула осигурява богат и наситен вкус на еспресо. Тя е направена от 100% арабика и има силен, но балансиран вкус.
 • Ristretto: Тази капсула е по-силна от Espresso Original и осигурява по-концентриран вкус. Тя е направена от смеси от арабика и робуста и има силен, интензивен вкус.
 • Lungo: Тази капсула е по-лека от Espresso Original и осигурява по-дълъг и по-балансиран вкус. Тя е направена от смеси от арабика и робуста и има богат, но нежен вкус.
 • Decaffeinato: Тази капсула е без кофеин и осигурява същия богат вкус като Espresso Original. Тя е направена от 100% арабика и има леко сладък, плодов вкус.

Други популярни марки кафе капсули в България са Lavazza, L’Or Espresso и Tassimo.

 • Lavazza: Lavazza е италианска компания, която е един от лидерите в производството на кафе. Капсулите на Lavazza се предлагат в широка гама от вкусове, включително италиански класически вкусове, както и по-модерни варианти.
 • L’Or Espresso: L’Or Espresso е френска компания, която е специализирана в производството на капсулно кафе. Капсулите на L’Or Espresso се предлагат в широка гама от вкусове, включително френски класически вкусове, както и по-модерни варианти.
 • Tassimo: Tassimo е швейцарска компания, която е разработила система за приготвяне на кафе, чай, мляко и шоколад чрез предварително програмирани капсули. Капсулите на Tassimo се предлагат в широка гама от вкусове и аромати.

При избора на кафе капсули е важно да се вземат предвид следните фактори:

 • Лични предпочитания за вкус и аромат: Някои хора предпочитат силно, интензивно кафе, докато други предпочитат по-леко, балансирано кафе.
 • Вид кафемашина: Различните марки и видове капсули могат да изискват различни видове кафемашини.
 • Цена: Кафе капсулите могат да бъдат по-скъпи от смляното кафе, но те са и по-удобни за използване.

Ето и някои други примери за популярни кафе капсули:

 • Lavazza Espresso Italiano: Тази капсула осигурява богат и наситен вкус на еспресо с нотки на какао и лешници.
 • L’Or Espresso Ristretto: Тази капсула е по-силна от Espresso Italiano и осигурява по-концентриран вкус с нотки на шоколад и карамел.
 • Tassimo Espresso: Тази капсула осигурява богат и наситен вкус на еспресо с нотки на кафе и мляко.

Кафе капсулите са удобен и лесен начин за приготвяне на кафе. Те предлагат широка гама от вкусове и аромати, така че всеки може да намери нещо по свой вкус.

Сега вече знаем, кои са най-популярните кафе капсули, нали…..

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Стандарти и видове кафе капсули
Кафе новини
Coffee Master

Стандарти и видове кафе капсули

Кафе капсулите са удобна и лесна за приготвяне алтернатива на традиционното приготвяне на кафе. Те са опаковани в индивидуални капсули, които се поставят в кафемашина, която след това ги перфорира и излива гореща вода през кафето.

ПОВЕЧЕ »
10 интересни факта за еспресото
Кафе новини
Coffee Master

10 интересни факта за еспресото

Еспресото е един от най-популярните видове кафе в света. То е концентрирана, плътна и богата на вкус напитка, която се приготвя с гореща вода под налягане през смляно кафе.

10 интересни факта за еспресото, които може би не знаете:

ПОВЕЧЕ »
Ароматно еспресо
Кафе новини
Coffee Master

Ароматно еспресо

Ароматът на еспресо е едно от най-приятните и разпознаваеми в света. Той е комбинация от интензивни нотки на кафе, какао, карамел и ванилия. Ароматното еспресо е резултат от използването на висококачествени зърна кафе, правилното смилане и оптималната температура и налягане при приготвянето.

ПОВЕЧЕ »
Отслабване с кафе
Кафе новини
Coffee Master

Отслабване с кафе

Кафето може да бъде полезен инструмент за отслабване, тъй като съдържа кофеин, който има редица свойства, които могат да помогнат за намаляване на теглото.
Доказано е, че кафето намалява апетита

ПОВЕЧЕ »

Свързани продукти

ПРОМОЦИИ НА КАФЕТА