Крем с кафе еспресо

Крем с кафе еспресо

Крем с кафе еспресо

Този крем с кафе еспресо е лесен за приготвяне и не изисква специални продукти. Вкусен е, а поднесен в красиви купички се получава много ефектен десерт. Може да го използвате и за приготвянето на домашна торта.

Необходими продукти за крем с кафе еспресо

  1. 2 кафета еспресо
  2. 100 гр. тъмен шоколад
  3. 100 гр. бял шоколад
  4. 500 мл. прясно мляко
  5. 2 с. л. захар /по желание/
  6. 1 пакетче царевично нишесте.

    (Обърнете внимание за какво количество мляко е вашето пакетче. На пазара предлагат формат за приготвяне с 1 литър течност. Ако вашето е такова, за тази рецепта използвайте само половината.)

Начин на приготвяне на крем с кафе еспресо

Приготвяме двете силни кафета еспресо. В подходящ съд слагаме 400 мл. от прясното мляко. Прибавяме двата вида шоколад, които предварително сме начупили. Загряваме на тих огън докато шоколада се разтопи, като от време на време разбъркваме. Когато млякото е почти кипнало добавяме кафетата и захарта /ако сте решили да я ползвате/. В купичка с останалите 100 мл. прясно мляко разтваряме царевичното нишесте. Изсипваме го на тънка струя в съда с врящата млечна смес, като енергично бъркаме. След около минутка сместа се сгъстява. Сваляме я от огъня, като продължаваме леко да разбъркваме за да не се получи коричка. Нашият крем с кафе еспресо е готов.

Крем с кафе еспресо

Ако искаме да го използваме като десерт, то след като се е охладил малко разпределяме в подходящи купички. След като изстине поставяме в хладилник за 4-5 часа. Ако желаете можете да го украсите отгоре, като използвате фантазията си и с това което разполагате в къщи.

Крем с кафе еспресо

Ако ще го ползвате за направата на торта, то нанесете крема върху блата, преди още да е изстинал напълно. Украсена и завършена оставете тортата да престои няколко часа в хладилника. Този сладкиш е подходящ за  сервиране с чашка кафе.

Стандарти и видове кафе капсули
Кафе новини
Coffee Master

Стандарти и видове кафе капсули

Кафе капсулите са удобна и лесна за приготвяне алтернатива на традиционното приготвяне на кафе. Те са опаковани в индивидуални капсули, които се поставят в кафемашина, която след това ги перфорира и излива гореща вода през кафето.

ПОВЕЧЕ »
10 интересни факта за еспресото
Кафе новини
Coffee Master

10 интересни факта за еспресото

Еспресото е един от най-популярните видове кафе в света. То е концентрирана, плътна и богата на вкус напитка, която се приготвя с гореща вода под налягане през смляно кафе.

10 интересни факта за еспресото, които може би не знаете:

ПОВЕЧЕ »
Най-популярните кафе капсули
Кафе новини
Coffee Master

Най-популярните кафе капсули

Кафе капсулите са удобен и лесен начин за приготвяне на кафе. Те са предварително дозирани и опаковани, което ги прави лесни за съхранение и използване. Най-популярните кафе капсули в България са тези на Nespresso. Компанията е лидер на пазара на капсулно кафе в страната и предлага широка гама от капсули с различни вкусове и аромати.

ПОВЕЧЕ »

Свързани продукти

ПРОМОЦИИ НА КАФЕТА