Caffe’ Toraldo

Caffe’ Toraldo… неаполитанско еспресо и италиански стил на живот. Това е типичен представител на неаполитанската култура по вида за печене на кафе. От 1960г тези блендове са тъмно изпечени, със силен характер, но с нежна душа и просто чакат да бъдат опитани! Историята на Caffe’ Toraldo започва като много други добре познати италиански истории – в малък магазин, воден от голямата страст и страхотна визия. “Toraldo” всъщност е историята на трима братя, тръгнали от малка компания, решили да посрещнат живота смело и решително, за да създадат нещо свое. Торалдо е фамилията на тяхната баба, силна жена, изцяло отдадена на семейството и шестте си деца. Тя им даде ентусиазма на живот и желанието винаги да се борят за целите, които искат да постигнат. Името на кафето носи със себе си тази мечта заедно с ценностите, които го свързват със земята му – Неапол. Градът, който според мнозина е италианската родина на италианското еспресо. Поради тази причина най-важното предизвикателство на Caffe’ Toraldo беше да внесе частица от Неапол в домовете, офисите и баровете по света с рецептата си за перфектното кафе. Caffe’Toraldo произвежда висококачествени блендове повече от 60 години, богати не само на смес, но и на тяхната история. Във всяко кафене можете да вдъхнете аромата на града, с неговите традиции, малки ритуали и щипка типично неаполитанско безгрижие. Всички смеси на Торалдо се препичат деликатно и продължително време при ниска температура, докато зърната придобият определено тъмен цвят и придобият копринен блясък. Тук горчивите и киселинните вещества нямат изход. На тяхно място излиза силен аромат и изразено и компактно тяло. Всяко кафе, всяка качествена смес, се отличава с уникален и разпознаваем цвят: вариращ от по-сладката оранжева смес, състояща се от 90% Арабика и 10% Робуста, до по-наситената булет с 60% Арабика и 40% Робуста. Впоследствие към тях беше добавена сместа Miscela bar – Origini. Внимателно проучена качествена селекция, според каноните на кафето, каквото обичат в Неапол, домът на традиционното еспресо.
Мотото на Марио Симонети, един от основателите, който въплъщава философията на Caffe’ Toraldo е: “Успешния човек е този, който успява с работна ръка да превърне неговите фантазии на желания в реалност“.
Днес Торалдо продължава да прави това изображение на своето знаме, но без да разхлабва хватката си върху настоящето и с поглед, винаги обърнат към хоризонта, готов да прави иновации и да посреща нуждите на всички любители на ароматната черна напитка. От 60-те години на миналия век до днес компанията се разширява не само с откриването на нови фабрики, но и с диверсификацията на своите продукти, придобивайки специфичните смеси както за барове, така и за вендинг, и също така и ESE дозите и капсулните системи. Благодарение на неговата далновидност манията по неаполитанското кафе се разпростира в над 25 държави в Европа и света.
Caffe’ Toraldo вече Ви е известно, а с него и прекрасният град Неапол, от който идва!
В нашия сайт можете да закупите и да се насладите на това невероятно неаполитанско кафе. Предлагаме Ви не малка част от гамата която предлага бранда.
Екипа на www.capsulissimo.com Ви пожелава приятно пазаруване!

Показване на 1–16 от 19 резултата