Starbucks

Starbucks е основана през 1971 година. Нейни основатели са Зев Сигъл, Гордън Боукър и Джери Болдуин, които започват от пазара Пайк Плейс в Сиатъл. След 10-тина години, те продават компанията на Хауърд Шулц. Той пък от своя страна, след пътуване до Милано, решава да преустрои бизнеса от магазин за кафе на заведение в което се сервира кафе еспресо. Ролята му като изпълнителен директор на компанията от 1986 г. до 2000 г. довежда до огромно разширяване на бранда под формата на франчайз, първо в Сиатъл, а след това по западното крайбрежие на САЩ. Орин Смит поема „кормилото“ на компанията от Шулц за 5 години и позиционира Starbucks като един от водещите играчи в частната търговия с кафе, правейки продажбите на около 5 милиарда долара. Главния изпълнителен директор от 2005 до 2008г. е Джим Доналд, които от своя страна организира широкомащабно разширяване на печалбите. Хауърд Шулц се завръща отново на поста изпълнителен директор по време на световната финансова криза през 2007 година и прекарва следващото десетилетие в увеличаване на пазарния дял на компанията и разширяване на нейните продажби. Освен напитките и храна, много магазини предлагат и официалните стоки на Starbucks, като чаши, лъжички и преси за кафе. Също така кафе с марката Starbucks, сладолед и бутилирани студени кафе напитки се продават в магазините за хранителни стоки в САЩ и други страни. През 2020 година поради пандемията от Covid, компанията затваря всички кафенета в САЩ. С това си затваряне намаляването на приходите спадат с приблизително 10% в Америка и с 50% в Китай. В края на 2020 година Starbucks обяви, че планира да увеличи броя на заведенията си до около 55 000. В момента те са приблизително около 33 000.
Без съмнение Starbucks е една от най-разпознаваемите марки в света. Заведения с името на Starbucks можете да видите в почти всички европейски столици и по-големите градове в света. Със своята повече от 50 годишна история компанията е в челните класации на списание Форбс.
В нашия сайт можете да закупите и да се насладите на това невероятно американско кафе. Предлагаме Ви почти цялата гама от портфолиото на бранда.
Екипа на www.capsulissimo.com Ви пожелава приятно пазаруване!

Показване на 12 резултата