Кафе Lavazza

Хармонично се комбинират няколко степени зърна, създавайки напитка с неповторим вкус и аромат на КАФЕ LAVAZZA

Намалени продукти
Намалени продукти
КАФЕ КАПСУЛА СИСТЕМА
КАФЕ КАПСУЛА СИСТЕМА
Повече
Кафе капсули по вид
Кафе капсули по вид
Повече
Кафе дози вид
Кафе дози вид
Повече
Кафе вид
Кафе вид
Повече
Кафе грамаж
Кафе грамаж
Повече
Смляно кафе вид
Смляно кафе вид
Повече
Lavazza КАФЕ LAVAZZA

Кафе Lavazza е сред водещите световни доставчици на еспресо. Продава се в над 90 страни и се е превърнала в една от най-разпознаваемите марки кафе в целия свят. Името на самата марка кафе произлиза от фамилното име на основателя на компанията – Луиджи Лаваца, който още в края на 19-ти век поставя началото на бизнеса си. 

Днес 

Фирмата „Лаваца“ се ръководи от трето и четвърто поколение на семейство Лаваца. Характерната особеност на кафета Лаваца е неговия състав. Наистина в една опаковка хармонично се комбинират няколко степени зърна, създавайки напитка с неповторим вкус и аромат. Идеята за създаване на подобна смес идва на ум на италианския бакалин Луиджи Лаваца.

Кафе на зърна Lavazza Tierra Brasile 1 кг.
Кафе на зърна Lavazza Tierra Brasile 1 кг.
49.90 лв.
Кафе Lavazza Tierra Brasile 1 кг. е селекция от най-добрите Rainforest Alliance арабика сортове , 100%...
Оценено на 0 от 5
Кафе капсули Lavazza Crema Lungo 100 бр.
Kапсули Lavazza Crema Lungo 100 бр.
49.00 лв.
Кафе капсули Lavazza Crema Lungo 100 бр. е новата визия на Крема долче. Кафето е 100% арабика, съставен...
Оценено на 0 от 5
Кафе капсули Lavazza Cappuccino 16 бр.
Kапсули Lavazza Cappuccino 16 бр.
12.90 лв.
Кафе капсули Lavazza Cappuccino 16 бр. Богатият и плътен вкус на еспресото среща кремообразната нежност...
Оценено на 0 от 5
Кафе капсули Lavazza Passionale 16 бр.
Kапсули Lavazza Passionale 16 бр.
11.90 лв.
Кафе капсули Lavazza Passionale 16 бр. Комбинация от кафета Арабика от Бразилия, плътно и с нотки на су...
Оценено на 0 от 5
Кафе капсули Lavazza Qualità Oro 16 бр.
Kапсули Lavazza Qualità Oro 16 бр.
11.90 лв.
Кафе капсули Lavazza Qualità Oro 16 бр. Уникална комбинация от едни от най-добрите зърна Арабика от Цен...
Оценено на 0 от 5
Кафе на зърна Lavazza Crema e Aroma Expert 1 кг.
Кафе на зърна Lavazza Crema e Aroma Expert 1 кг.
30.00 лв.
Кафе на зърна Lavazza Crema e Aroma Expert 1 кг. е кафе на зърнa от експертната гама, балансирани, крем...
Оценено на 0 от 5
Кафе капсули Lavazza Espresso Bio 16 бр.
Kапсули Lavazza Espresso Bio 16 бр.
12.90 лв.
Кафе капсули Lavazza Espresso Bio 16 бр. подбира висококачествени зърна 100% Арабика от органични плант...
Оценено на 0 от 5
Кафе на зърна Lavazza Gusto Pieno 1 кг.
Кафе на зърна Lavazza Gusto Pieno 1 кг.
28.80 лв.
Кафе Lavazza Gusto Pieno 1 кг. е кафе, произведено от Lavazza специално за вендинг автомати за кафе. То...
Оценено на 0 от 5
Кафе капсули Lavazza Delicato 10 бр.
Kапсули Lavazza Delicato 10 бр.
9.50 лв.
Кафе капсули Lavazza Delicato 10 бр. еспресо с плътен и кадифен вкус. Може да се пие по всяко време на...
Оценено на 0 от 5
Кафе дози Lavazza Crema e Gusto 50 бр.
Дози Lavazza Crema e Gusto 50 бр.
25.40 лв.
Дози Lavazza Crema e Gusto 50 бр. смес от тъмно изпечени арабика от бразилски произход и робусти, идващ...
Оценено на 0 от 5
Кафе капсули Lavazza Ricco 100 бр.
Kапсули Lavazza Ricco 100 бр.
49.00 лв.
Кафе капсули Lavazza Ricco 100 бр. е комбинация от два вида кафе – Арабиката идва от Бразилия, а Робуст...
Оценено на 0 от 5
Кафе капсули Lavazza Delizioso 16 бр.
Kапсули Lavazza Delizioso 16 бр.
11.90 лв.
Кафе капсули Lavazza Delizioso 16 бр. Едно изключитено балансирано и завършено кафе Lavazza с аромат, с...
Оценено на 0 от 5

История

През 1895 година той отваря малък магазин на улица „Дан Томазо“ в Торино Италия. С идеята да създаде нов продукт КАФЕ LAVAZZA с подчертан вкус и аромат, той започва да експериментира със смесването на различни сортове кафе. Именно той започва да създава интересни опции от печени зърна. На него принадлежи също идеята да ги опакова в пергаментова хартия, така че ароматът да се запазва по-дълго. Всички кафета и смеси, които Луиджи Лаваца предлага, се харесват на италианците. Много бързо от малък, магазинът израства до голяма компания за кафе, носеща името на създателя си. В след военния период компанията започва активна дейност и бързо се разраства. След смъртtа на основателя, през 1949 година, бизнесът КАФЕ LAVAZZA се поема от наследниците му. Те разширяват компанията. 

Производство

Построяват фабрика за печене на кафе, оборудвана със съвременни машини и разширяват асортимента от кафе смеси. Успехът на компанията се дължи на много фактори. С наложените новации и находчивостта си фамилия Лаваца, в периода след втората световна война, успява да построи нови заводи. През 60-те години стават първия производител на вакуумно опаковано кафе. Двадесет години по-късно Лаваца навлиза в европейските пазари и открива свои представителства във Франция, Германия, Австрия, Великобритания, а по-късно и в САЩ. През 90-те години на миналия век е вече на пазара в Испания, а през 2001 година е в Португалия. След това открива свои филиали в Бразилия през 2005 година и в Индия през 2007 година.

1995

През 1995 година, сто години след своето създаване, КАФЕ LAVAZZA се появява и на българския пазар. През първата година са внесени 5 тона кафе, които едвам успяват да продадат. Днес годишно се продават около 800 тона. Това прави България втората страна в света с най-голям консуматив на кафе Лаваца на глава от населението. През 1991 година компанията Лаваца прави за първи път свой рекламен календар. Тази традиция продължава през годините. Календарите включват художествени модни снимки от водещи фотографи в света. В календара за 2012 година Лаваца решава да представи дванадесетте месеца с автопортрети на дванадесетте фотографи участвали през годините в създаването му. Календарът на Лаваца се смята за експонат на концептуалната модна фотография. Днес КАФЕ LAVAZZA е безспорен лидер в кафе индустрията. 

Пазарен дял

Според данни на компанията тя със своите 48% от пазара на дребно е на първо място в Италия. Фирмата внася кафета от почти цял свят. За своите смеси използва само качествени сортове Арабика и Робуста. Компанията продължава да се усъвършенства въз основа на традиционните принципи за производство на кафе. Подобно на основателя на Лаваца, неговите последователи обръщат специално внимание на качеството на зърната на всеки етап от производството – от прибирането до опаковката. 

И…

Освен това, с помощта на съвременни методи за печене се получават нови оригинални смеси на КАФЕ LAVAZZA. За разширяване на асортимента компанията използва около 50 вида суровини, като внася качествено зелено кафе от Колумбия, Бразилия, Гватемала, Коста Рика, Хондурас, Уганда, Индонезия, Виетнам, Съединените щати и Мексико.

За Capsulissimo, капсули за твоето кафе….

Ние сме нова бързо развиваща се онлайн платформа за кафе, чай, кафе-аксесоари и кафемашини www.capsulissimo.com . Предлагаме ви едни от най-известните брандове в този сфера: Lavazza, Kimbo, Illy, ALDA Speciality, Caffe Vergnano, Cuore Nero Caffe, Starbucks, Caffe Motta, L’OR, Pedron, Pellini, Borbone, Toraldo, Corsini, Il Gattopardo, Gaggia, Julius Meinl, Dallmayr, Cafes Richard, Lollo, Bialetti, Covim и още много други. 

Също така

Разполагаме и с богат асортимент от кафемашини на едни от водещите лидери в този бранш: Saeco, Philips, Gaggia, Delonghi, Lavazza, Capitani, Ascaso, Lelit, Wacaco, G.A.T..

Поръчка

Capsulissimo е отлична възможност за бързо, лесно и сигурно пазаруване в интернет. За нас доволните клиенти са приоритет No 1. Предлагаме бърза доставка до вашият дом, офис или търговски обект. Възползвайте се от нашата безплатна доставка на Lavazza Blue капсули система при поръчка над 80.00лв. за цялата страна.

Доставка

За ваше улеснение работим с двете най-големи куриерски компании у нас – Спиди и Еконт. Всеки месец имаме различни промо оферти, а всеки ден можете да опитате късмета си на нашето колело с награди. Също така всяка седмица можете да прочетете любопитни и интересни факти за кафето от цял свят в нашия Блог

Намерете ни в социалните мрежи

За любителите на социалните мрежи можете да ни последвате в Instagram, както и в facebook. Там първи ще разберете за нашите топ промоционални предложения.

Намерете ни в социалните мрежи

За всички ваши въпроси сме на разположение от Понеделник до Петък на тел.0885 55 84 84 (09:00-17:30), както и на имейл info@capsulissimo.com

Екипа на www.capsulissimo.com Ви пожелава приятно пазаруване!

Други категории