Ascaso

Ascaso

Ascaso… така започва историята на Хесус Аскасо. Роден в малко селце в планините Хуеска, Испания. Страхотния му предприемачески дух и будния му ум, пълен с идеи, му помагат да напусне родното си място. Той се премества в Барселона. През 50-те години еспресото става популярно в цяла Европа, а съответно и в Испания. Това довежда до растеж и процъфтяване на индустрията, базирана на кафе. През 1950 година Хесус Аскасо започва работа в компания, доставяща хромирани части за еспресо машини. От 1952 до 1962 година той работи в производствена линия Gaggia, произвеждайки части за световно известната компания за кафе машини. Постепенно на пазара се появяват и други производители на машини за кафе. Броят на инсталираните еспресо машини става все по-голям и нараства нуждата от услуги за поддръжка и ремонт. Аскасо решава да започне производството на компоненти за всички видове еспресо кафе машини, познати на пазара по това време. През 1962 година Хесус Аскасо започва собствен бизнес, като не само произвежда, но и разпространява резервни части за кафе машини за еспресо. По-късно компанията наема търговски представители, които я въвеждат в света на професионалните дистрибутори. Прекосяват цяла Испания по дължина и ширина, показвайки на местните техници различни продукти, като парни клапани, нагревателни елементи, държатели за филтри, пръстени за уплътнения. Приемствеността между поколенията заедно с постоянното еволюционно развитие допринасят за решението на Ascaso да произвежда своия собствена линия кафе машини и мелнички за кафе.
Днес Ascaso продава продуктите си в над 95 страни и разпределя фабриката си на площ от 10 000 квадратни метра. Растежа на компанията продължава създавайки нови производствени подразделения. В бизнеса се включва и синът на основателя Хосе Луис Аскасо, като главен изпълнителен директор. Той е човекът отговорен за внедряване в производството на машини за еспресо. Желанието му е да обедини техническите познания с културата на еспресо. Така се ражда и логото, което е и философията на компанията – „За любителите на кафето“.
Компанията държи и на качеството на своите продукти. За целта е създадена строга вътрешна система за контрол, състояща се от 25 точки за проверка, извършващ се от високо квалифицирани специалисти във фабриката в Барселона. Всяка произвеждана машина се подлага на тест една по една. В лабораторията се подлагат на екстремни тестове, като се тества издръжливостта им до краен предел. Модерно машинно инженерство и компютърни системи дават информация до последния детайл за продукта и за това как работи при използване. Това несъмнено е ключов фактор за постигане на надежден и дълготраен продукт.
Докато разглеждате сайта, не забравяйте да проверите ежедневния си късмет от нашето колело с награди.
В нашия сайт можете да разгледате кафемашини с дози на бранда.
Екипа на www.capsulissimo.com Ви пожелава приятно пазаруване!

Showing all 4 results, including child brands